FAQ

Hieronder kan je de antwoorden terugvinden op de meestgestelde vragen. Toch nog een vraag? Neem dan zeker contact met ons op. 

Hotelinformatie

Wanneer moet ik in- en uitchecken?

Check-in: 15:00 (vroege check-in mogelijk: supplement €15)
Check-out: 11:00 (late check-out mogelijk: supplement €10/uur, maximum tot 17u00) 

Wat als ik 's avonds laat toekom? Geen enkel probleem! Er is dag en nacht iemand aanwezig in het hotel. Bij een late aankomst vragen wij wel een kredietkaart ter garantie van het verblijf. 

Zijn huisdieren toegelaten in het hotel?

Ook al zien wij huisdieren heel erg graag, toch zijn deze jammer genoeg niet toegelaten in het hotel. 

Wat zijn de parkeermogelijkheden?

Wij hebben een gratis parking in openlucht, daarnaast hebben wij ook een overdekte parking voor €5 per nacht. Contacteer ons om een plaatsje te reserveren in onze overdekte parking. 

Rijdt u elektrisch? Geen zorgen, wij hebben 2 oplaadpunten ter beschikking in onze overdekte parking. Klik op deze link om te zien welke laadpassen bij ons werken. 

Hoe zit het met de toegankelijkheid in het hotel?

Alle verdiepingen zijn te bereiken met de lift. Op de eerste verdieping hebben wij vier kamers die aangepast zijn aan minder mobiele gasten. Contacteer ons zeker vooraleer je een kamer boekt, dan helpen wij je graag! 

Welke welnessfaciliteiten hebben jullie?

Wij hebben een sauna en een fitness in ons hotel. Deze kunnen kosteloos gebruikt worden, maar enkel mits reservatie en op basis van beschikbaarheid (overdag tussen 07u00 en 18u30) Vaf 19u00 tot 23u00 is deze vrij toegankelijk en niet meer privé. Contacteer ons zeker om jullie plaats reeds te reserveren. Wij beschikken niet over een eigen zwembad. Er zijn wel publieke zwembaden in Brugge zelf.  

Kan ik mijn bagage bij jullie achterlaten?

Je komt vroeg toe waardoor wij nog geen kamer beschikbaar hebben of je wenst na het uitchecken nog te genieten van een dagje Brugge maar je weet niet wat je met je bagage kan doen? Geen probleem, wij hebben de oplossing! U kan uw bagage ten allen tijden achterlaten in onze bagageruimte. 

Wat is het annulatiebeleid?

Bij reservaties die rechtstreeks bij ons zijn gemaakt, kan er gratis geannuleerd worden tot 16u00 op dag van aankomst. Indien de reservatie via een partner is gebeurd, gelden andere annulatievoorwaarden. Ook voor groepsreservaties gelden er andere voorwaarden. 

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Maak je zelf een reservatie online? Dan vragen wij een creditcard ter garantie. Beschik je niet over een creditcard? Stuur ons zeker een mailtje en dan maken wij graag de reservatie voor jou.

Na het  maken van een reservatie, ontvangen jullie altijd een link naar ons gastenportaal. Via daar kunnen jullie (indien nodig) een vooruitbetaling doen met de creditcard, bankcontact(app) of via IDeal. 

Betalen in het hotel kan contant (in euro), met bancontact of met de creditcard. 

Wat met onze fiets?

Neem zeker jullie fietsen mee! Brugge heeft een wondermooie regio om per fiets te ontdekken. Wij hebben een overdekte fietsenstalling enkel toegankelijk met een code om jullie fietsen 's nachts veilig te stallen. Ook hebben wij enkele laadpunten ter beschikking om jullie elektrische fietsen op te laden. 

Mag ik roken in het hotel?

Het volledige hotel is een rookvrijze zone. Er kan buiten gerookt worden op de daartoe voorziene plaatsen. Bij overtreding zal er een boete worden aangerekend van €250.